Telefónica ha presentat una oferta vinculant de 725 milions d’euros per adquirir el 56% de les accions de Canal+ que resta en mans de Prisa, segons va comunicar la companyia aquest dimarts al vespre a la Comissió Nacional del Mercat de Valors.

L’operació, però, queda subjecte a l’obtenció de les pertinents autoritzacions regulatòries i al compliment de les condicions habituals en aquest tipus de transaccions.

De tirar endavant la compra, Telefónica incrementaria les seves accions a Canal+ fins al 78%, i el 22% restant seguiria en mans de Mediaset. L’oferta presentada pel grup de telecomunicacions queda queda lluny de les aspiracions de Prisa, que volia aconseguir uns 1.000 milions d’euros.

Amb l’operació, Telefónica, que des del principi era la favorita en les travesses per adquirir les accions de Prisa, ampliaria considerablement la seva presència en el negoci audiovisual. A principis de març va llançar una nova oferta de televisió de pagament que inclou els drets del Mundial de Motociclisme i la Fórmula 1, que a partir de 2015 i 2016, respectivament, tindrà en exclusiva. De confirmar-se la compra de Canal+, hi sumaria els drets del futbol, uns dels béns més preuats en el sector.