La Lliga de Futbol Professional ha adjudicat quatre dels vuit lots per a la comercialització dels drets d’explotació audiovisual dels partits de primera i segona divisió i de la Copa del Rei per a les temporades 2019-2020 a 2021-2022. Dels lots subhastats, els dos principals se’ls ha endut Telefónica per 2.940 milions d’euros, i els altres dos Mediapro per 481 milions.

En total, els lots adjudicats pugen a 3.421 milions d’euros, un increment del 14,88% respecte als 2.978 milions dels quatre lots equivalents del trienni anterior, segons la LFP. La patronal dels clubs aspira a poder arribar en conjunt als 3.900 milions d’euros amb els quatre lots que han quedat sense adjudicar.

Telefónica s’ha quedat amb el lot 4 (un partit de cada jornada de primera, en obert o de pagament, en exclusiva, en primera selecció; els sis partits de la fase d’ascens a primera en obert o de pagament, en no-exclusiva; i resums de tots els partits de primera i segona en no-exclusiva) i el lot 5 (Canal LaLiga Primera o el seu contingut equivalent: vuit partits de cada jornada de primera de pagament, en exclusiva, en tercera selecció; els sis partits d’ascens a primera de pagament, en no-exclusiva; i resums de tots els partits de primera i segona en no-exclusiva).

Per la seva part, Mediapro s’enduu el lot 2 (resums en obert i en exclusiva de les competicions) i el lot 7 (Canal LaLiga TV o el seu contingut equivalent: tots els partits de primera i segona, de pagament i per a la seva difusió únicament en establiments públics, en exclusiva; els sis partits de la fase d’ascens a primera de pagament, en no-exclusiva; i resums de tots els partits de primera i segona en no-exclusiva).

Drets internacionals per a Mediapro

Per altra banda, la Lliga de Futbol Professional va renovar la setmana passada amb Mediapro el contracte per a la venda dels drets audiovisuals internacionals de la temporada 2019-2020 a la 2023-2024. Segons la patronal, gràcies a aquest acord es garanteix uns ingressos per drets internacionals de 4.485 milions d’euros durant les properes cinc temporades, un 30% més que en l’anterior trienni.