Telefónica ha acordat la venda a Global Alconaba del 7,076% del capital social de Prisa per 34.099.999,44 euros en efeciu. Així doncs, l’empresa de telecomunicacions es desfà de bona part de les accions i es queda amb l’1,953% de Prisa.

La companyia inversora es va crear el passat març i està integrada per un grup d’empresaris espanyols provinents dels sectors de la tecnologia i la comunicació, com Andrés Varela Entrecanales (administrador únic), Aberto Knapp i Daniel Romero-Abreu, entre d’altres.

Amb la seva entrada a Prisa, Global Alconaba queda com a quart accionista del grup per darrere d’Amber Capital (29,842%), Vivendi (9,936%) i Rucandio (7,611%).

“L’operació s’ha finançat íntegrament amb recursos propis dels inversors”, assenyala Global Alconaba en un comunicat, on manifesta la seva intenció d’apostar pel futur del grup.

“L’adquisició es produeix després de l’avaluació exhaustiva de la trajectòria de la companyia durant l’últim any, el cim del qual han estat els resultats de l’exercici de 2021, que marquen un punt d’inflexió significatiu en la gestió i la marxa dels negocis de Prisa”, afirma.

El nou accionista també diu observar un “fort potencial de creixement rendible” per a Prisa, tant en el negoci educatiu de Santillana com en l’activitat dels mitjans de comunicació.