L’aposta de TV3 per participar en les produccions del país ha donat els seus fruits. En la darrera edició dels Goya, quatre pel·lícules amb participació de Televisió de Catalunya es van endur fins a 12 Goyas.

Pa negre, la gran triomfadora dels guardons, va guanyar 9 dels 14 premis als que optava. Es tracta d’una coproducció de Massa d’Or Produccions i Televisió de Catalunya amb la col·laboració de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC) i la participació de TVE.

Una altre Goya, al millor documental, va ser per a Bicicleta, cullera, poma, dirigit per Carles Bosch, una producció de Cromosoma TV Produccions i TV3, amb la participació de la Xarxa de Televisions Locals (XTVL), l’ICIC, TVE, i l’ICAA.

Chico i Rita, dirigida per Fernando Trueba i amb dibuixos de Javier Mariscal, va rebre el Goya a la millor pel·lícula d’animació. És una coproducció de Fernando Trueba PC, l’Estudi mariscal, Magic Light Pictures, TV3 i TVE.

Finalment, Biutiful, del mexicà Alejandro González Iñárritu, per la qual Javier Bardem es va endur el Goya al millor actor protagonista, també compta amb la participació de TV3.