L’empresa Teyco, propietat de la família Sumarroca, ha presentat una demanda contra el periodista Marc Font i Crític arran de l’article La Generalitat ha adjudicat més de 30 milions als Sumarroca després de l’escorcoll de Teyco (investigada pel cas 3%), publicat el setembre de 2015. El grup reclama una indemnització de 405.000 euros pels suposats danys a l’honor. El judici se celebrarà el proper 25 d’abril.

Per la seva part, Crític sol·licita la desestimació de la demanda perquè “tota la informació publicada és absolutament veraç”. En aquest sentit, el mitjà recorda que tots els contractes adjudicats als quals fa referència l’article són públics i estan disponibles al registre de contractació pública de la Generalitat.

L’advocada de Crític, Carme Herranz, del Col·lectiu Ronda, afirma que la denúncia respon únicament a l’estratègia de Teyco de posar “pals a les rodes” al correcte desenvolupament de la feina periodística. “La informació detallada i veraç que ha publicat Crític en relació amb l’activitat de l’empresa Teyco forma part d’una responsabilitat inherent a tota pràctica periodística per ubicar en l’esfera pública aquells temes d’especial rellevància social i política”, afirma.

El reportatge es basa en les dades sobre contractació pública disponibles al portal de Transparència de la Generalitat, i es limita a exposar que, del 26 de juny de 2014 (data de l’escorcoll de la seu de Teyco en el marc del ‘cas Torredembarra’) a l’1 de setembre de 2015 (quan es va publicar l’article), la Generalitat va adjudicar al grup una quarantena de contractes per un total de gairebé 31 milions d’euros.

Herranz, remarca que el text “no incorpora cap opinió ni valoració per part de l’autor i compleix de forma escrupolosa els conceptes bàsics del codi deontològic periodístic”. L’advocada afegeix que “en cap moment l’article estableix cap vincle entre l’adjudicació d’aquests contractes en concret i el pagament de suposades comissions a Convergència”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram