Els Mossos d’Esquadra han trobat morts el periodista Alfons Quintà, de 73 anys, i la seva dona, la metgessa Victòria Bertran, de 57, al seu domicili de Les Corts de Barcelona. Tots els indicis apunten a un nou cas de violència masclista i que Quintà ha assassinat la dona amb una escopeta de caça i després s’ha suïcidat, segons la policia. Una familiar de la dona havia avisat la policia perquè no havia anat a treballar i no la podia localitzar.

Alfons Quintà, que també era advocat i oficial de la Marina Mercant, tenia problemes de salut i recentment havia estat operat del cor. Segons explica La Vanguardia, Quintà i Bertran havien deixat la relació feia poc. 

Nascut a Figueres el 1943, el periodista va impulsar els primers programes en català de Ràdio Barcelona i va ser el primer delegat d’El País a Catalunya, de 1976 a 1982, destacant per una sèrie d’articles on implicava l’aleshores president Jordi Pujol amb el cas Banca Catalana.

Amb tot, un mes després de deixar el diari, Alfons Quintà va ser escollit per posar en marxa TV3, essent el primer director de la cadena, d’on va ser cessat al cap de gairebé dos d’anys, el juny de 1984. Sis anys més tard va ser director i conseller delegat en els inicis d’El Observador, el diari endegat per Lluís Prenafeta, però en va ser destituït un parell de mesos després de néixer.

Quintà també havia estat corresponsal de l’agència The Associated Press i del New York Times, col·laborador de l’Avui i director de l’extint diari digital El Debat.

Actualment col·laborava al Diari de Girona, on a l’octubre va publicar l’article La sort de morir agafant la mà estimada, amb un premonitori últim paràgraf: “Aquell que mori intentant agafar la mà de la persona a qui estimi sempre obrarà millor que aquell que no ho intenti. En definitiva, morir tots ho farem. Els que tindrem sort serem aquells que en fer-ho tindrem en les nostres mans aquelles en les que somniem i desitgem. Hi haurà sort? ‘Chi lo sa?’ Però és preferible a la millor assegurança d’enterrament”.

 

[Actualitzada el 20 de desembre a les 8.00 h]

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram