http://youtu.be/rGzw9Ech94s

El PP català ha decidit denunciar davant el Consell de l’Audiovisual de Catalunya el programa Polònia del passat dijous pel gag en què parodiava l’escena de la pel·lícula L’enfonsament, on Hitler esbronca els seus oficials (habitual vídeo viral de les xarxes socials amb subtítols burlescs), però amb Mariano Rajoy com a protagonista, reunint alguns dirigents del PP per valorar el 9-N. Per als populars, es tracta de “banalització del nazisme”.

El portaveu del PPC, Enric Millo, ha acusat Polònia de comparar moviments democràtics i totalitaris; de fer “apologia directa o indirecta de l’ús de la violència” per comparar un Govern democràtic amb el de Hitler, i d’emetre imatges que “fomenten l’odi, el menyspreu i la discriminació”. Segons ell, els fets són “del tot inacceptables, intolerables i indignes d’una televisió pública a Catalunya”.

Després de l’emissió del programa, des del Polònia ja es van defensar per algunes queixes a les xarxes socials: “S’ha de saber distingir la comparació amb un personatge i la paròdia de l’escena d’una pel·lícula sense cap referència”, assegurava el programa via Twitter.

Difamació intolerable

Per a Enric Millo, però, és una “difamació intolerable” haver “dissenyat, produït i emès” aquest programa, i avisa que, a partir de la resolució del CAC, el partit exigirà les corresponents “responsabilitats”. Com ja va fer dilluns l’eurodiputat Santi Fisas, el portaveu també ha animat la resta de partits a condemnar el Polònia, tot assegurant que el PP sempre ha condemnat la banalització del nazisme.

Segons Millo, no és una “comparació homologable” el gag del programa amb quan la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, va comparar els escarnis a dirigents dels populars amb el nazisme. Per al portaveu del PPC no és el mateix “comparar” un Govern democràtic amb el nazisme des d’una televisió pública que amb l’opinió que hagi pogut expressar “algú”.

Per argumentar la denúncia davant el CAC, el PPC recorda al seu web l’informe del CAC arran les equiparacions dels plantejaments a favor de la independència amb els règims totalitaris realitzades per 13tv i Intereconomía TV, on el Consell va concloure que les imatges analitzades fomentaven l’odi, el menyspreu o la discriminació per motius de nacionalitat o opinió”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram