El procediment judicial iniciat pels primers treballadors de BCN Audiovisual (del Grup Lavinia) que van presentar denúncia per “cessió il·legal” a Informació i Comunicació de Barcelona, l’empresa municipal gestora de betevé, ha finalitzat de manera favorable als seus interessos.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya els ha donat la raó en una sentència ferma en què insta a incorporar els set treballadors a la plantilla d’ICB amb el salari, l’antiguitat i la categoria que s’aplica a l’empresa municipal, a més d’abonar les diferències corresponents des de l’any anterior a la presentació de la demanda.

El setembre de 2017, el TSJC ja va sentenciar en aquest mateix sentit, però ICB i BCN Audiovisual van interposar sengles incidents de nul·litat d’actuacions, que ara han estat desestimats.

Sentència vinculant

La resolució vincula tots els jutjats socials de Barcelona i declara que la solució d’aquest cas s’ha d’aplicar a la resta de judicis (en total s’han presentat més de 170 demandes). De fet, la resolució del conflicte amb els treballadors de BCN Audiovisual és la mateixa aplicada en el cas dels d’Antena Local (filial de Mediapro), els quals es van reincorporar a la plantilla de betevé el maig de 2017 contractats per ICB.

Davant d’aquest escenari, UGT demana a l’Ajuntament de Barcelona que reprengui les negociacions amb la plantilla per tancar un acord d’internalització dels 245 professionals que treballen a betevé subcontractats en els termes de la sentència. El conflicte es troba estancat des de que el juliol de 2017 els treballadors van rebutjar la proposta d’internalització realitzada per ICB.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram