Des de fa un any, les àrees d’esports de Televisió de Catalunya (TVC) i la Xarxa de Televisions Locals (XTVL) intercanviaven continguts esportius d’actualitat i es coordinaven en cobertures de competicions, com ara d’hoquei patins. Ara, aquesta col·laboració no només s’ha renovat, sinó que s’ha ampliat.

Així, TVC i la Xarxa Audiovisual Local (XAL) han signat un conveni de col·laboració que fixa les bases d’una “entesa estable permanent” entre l’audiovisual local i el nacional que permetrà optimitzar recursos. A banda dels esports, l’acord contempla dos àmbits més: els informatius i els castellers. A més, es deixa la porta oberta a altres possibles col·laboracions en el futur.

Pel que fa als informatius, el conveni permet que TV3 i la l’XTVL puguin cedir-se i intercanviar-se imatges sobre fets d’actualitat. Quant als castells, s’enceta una via de col·laboració en els espais d’informació sobre aquesta activitat. En concret, els programes Va de castells, coproduït entre l’XTVL i Penedès TV, i Quarts de nou, del 33, es coordinaran per donar cobertura a les diades castelleres que se celebrin arreu del país per poder-ne compartir les imatges.

Cooperació “necessària”

La idea és que ambdós mitjans es complementin aprofitant la capacitat de cobertura de la XAL, amb televisions locals establertes arreu del país, i el potencial tecnològic de TV3. Ambdues parts entenen que la cooperació entre organismes públics és “lògica” i, en el context de crisi actual, “més necessària que mai”, segons asseguren en un comunicat.

L’acord ha estat presentat aquest dijous pel president de la CCMA, Brauli Duart, i el conseller delegat de la XAL, Francesc Pena, en el marc del Mercat Audiovisual de Catalunya.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram