Aquest dijous, TV3 celebrarà el 15è aniversari del Polònia amb una programació especial. La nit del Polònia s’iniciarà a les 22.05 h amb l’emissió del programa setmanal en el format habitual. Tot seguit, a les 22.40 h, s’estrenarà La gala de Polònia 15 anys, una accidentada cerimònia conduïda per Toni Soler durant la qual desfilaran alguns dels personatges més emblemàtics en la trajectòria del programa.

I a les 23.20 h, s’emetrà un especial del programa Al cotxe!, al qual pujaran els actors Queco Novell, Sergi Mas, Ivan Labanda i David Marcé, que han interpretat al Polònia els cinc últims presidents de la Generalitat: Pasqual Maragall, José Montilla, Artur Mas, Carles Puigdemont i Quim Torra.

15 anys d’èxit

TV3 va estrenar Polònia el 16 de febrer de 2006, i 15 anys més tard el programa de sàtira política és un clàssic de la graella i tot un referent.

El públic ha acompanyat el Polònia des dels inicis. En les tres primeres temporades va registrar audiències superiors al 25% de quota de pantalla, que després van anar disminuint a causa de la implantació de la TDT i la multiplicació de canals. En les últimes quatre temporades, però, ha recuperat part del públic amb audiències per sobre del 20%. En l’actual, la mitjana és del 20,7%.

A més, el Polònia és un dels programes més ben valorats de la graella de TV3, i actualment registra un índex qualitatiu de 8,7 sobre 10, per sobre de la mitjana de la cadena, que és del 8,4.