TV3 s’ha volgut desmarcar de la polèmica generada al voltant de la cavalcada de Reis de Vic després d’algunes crítiques rebudes, i fins i tot la petició perquè no es retransmetés, com és el cas de Societat Civil Catalana, després secundada pel PP.

“En el programa de la cavalcada de Reis, TV3 no ha tingut mai, ni té, cap altre objectiu que fer arribar, cada 5 de gener, la tradició dels Reis Mags a l’audiència. I així ho ha fet des dels seus inicis: 30 anys ininterromputs. De la transmissió d’aquest esdeveniment, se’n responsabilitza la cadena, no dels actes que es convoquin o s’organitzin al voltant”, recalca en un comunicat.

La cadena recorda que la cavalcada l’organitzen els ajuntaments de les localitats, i que cada any TV3 la transmet des d’un indret diferent. L’elecció de Vic, subratlla, es va prendre fa temps, perquè una transmissió d’aquestes característiques “requereix mesos d’estudi i planificació”. Per aquest any, el desplegament previst és el mateix que en les anteriors edicions, i es farà “amb el rigor i la professionalitat de sempre”, puntualitza.