Món és el nou programa de la secció d’internacional de TV3, hereu de Món 324, que es va emetre fins al juny. En la nova etapa, l’espai el presentarà el periodista Joan Carles Peris, responsable de l’àrea, i s’emetrà els dimarts en què el contingut coincideixi amb la temàtica del documental emès prèviament al Sense ficció per oferir-ne una visió alternativa i complementària.

Així doncs, en la seva estrena, aquest dimarts a les 23.05 h, Món s’associa a Les set caixes, documental dirigit per Carles Canet i David Fontseca, el qual mostra la història personal de Dory Sontheimer, que al descobrir que la veritable història de la seva família, víctima del nazisme i l’holocaust, va iniciar una recerca arreu del món per reunir-la.

Posteriorment, Món arrencarà amb un recorregut per la Barcelona “ocupada” pels nazis: esvàstiques i festivals nazis en llocs emblemàtics, a partir de l’escena del documental en què es mostren fotos d’aquell moment. A continuació es buscarà l’altra cara i es presentaran els casos de dues persones que de ben adults han descobert que el seu pare i el seu avi havien nazis destacats.

En la segona part del programa, Xesco Reverter, corresponsal de TV3 a Washington i expresentador de Món 324, analitzarà per què un estat de tradició demòcrata com Pennsylvània va votar per Trump a les últimes eleccions. El nou Món es completarà amb una entrevista al periodista Rafael Poch, excorresponsal de La Vanguardia a Moscou, Pequín, Berlín i París.