TV3 estrena dimecres a la nit Per què volen els avions?, un projecte inclusiu que vol trencar estereotips, i ho fa a través del seu presentador, Eloi Collell, un jove amb síndrome de Down.

El programa està format per sis capítols de mitja hora que s’emetran cada dimecres després del Telenotícies vespre. En cadascun, Collell es planteja una pregunta i va a buscar-ne les respostes d’una manera original. L’objectiu de l’espai és entretenir i que l’espectador conegui aspectes nous, tant de les preguntes de l’Eloi com de les capacitats de les persones amb síndrome de Down.

Els sis episodis, són: Per què el futbol mou tantes passions?; Per què riem?; Per què ens emociona l’art?; Per què som solidaris?; Per què ens agrada tant menjar?, i Per què utilitzem tants plàstics?

Per tractar la qüestió sobre la qual pivota cada capítol, s’han enregistrat un seguit d’entrevistes a diversos personatges, coneguts i anònims. A banda, la veu d’un expert dona el punt de vista científic i professional sobre la qüestió.

Per què volen els avions? és una producció de TV3 amb la col·laboració de La Kaseta Ideas Factory. És una de les cinc propostes seleccionades en la primera convocatòria de projectes audiovisuals innovadors per a la programació del canal 33. Finalment, però, s’emetrà en el prime time de TV3 perquè reuneix uns aspectes molt concrets: “És un projecte molt interessant, intel·ligent i fet des d’una visió optimista, des d’un altre punt de vista; es pregunta les coses de manera diferent”, ha argumentat el director de TV3, Vicent Sanchis, en la presentació telemàtica.