El diumenge 18 d’abril TV3 estrenarà la sèrie documental que reconstrueix el judici als 12 líders independentistes catalans jutjats al Tribunal Suprem per la convocatòria del referèndum per la independència de l’1 d’octubre de 2017.

El judici consta de vuit capítols, ha estat escrita i dirigida per Lluís Arcarazo, i produïda per The Mediapro Studio amb producció executiva de Jaume Roures.

La sèrie es presenta en format de “thriller judicial” amb una narració feta des del punt de vista dels advocats defensors (amb la veu en off de l’actor Jordi Boixaderas) submergeix l’espectador en la dinàmica interna de l’històric i mediàtic judici.

La producció vol aportar les claus jurídiques, polítiques i emocionals del judici als líders independentistes, a més de reflexionar sobre la independència del sistema judicial i la vigència dels drets civils i els valors democràtics a l’Estat espanyol.

El judici recull dos anys d’investigacions judicials i policials i 54 sessions de vista oral al Suprem, amb més de 400 hores d’emissió en directe, i compta també amb més de 30 entrevistes realitzades a diferents implicats en el procés: advocats, jutges, fiscals, juristes, experts, acusats, familiars, observadors internacionals, testimonis i representants de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat.

A més, ofereix imatges inèdites que capten el que va passar a les entranyes del judici; es té accés als preparatius de la vista, a les diferents visions i estratègies de defensa, i s’és testimoni dels neguits, les esperances i frustracions que han acompanyat tot el procés judicial.