Aquest divendres a la nit TV3 estrena La SuperCol, una microsèrie sobre medi ambient i sostenibilitat, que d’alguna manera recupera actualitzats els objectius i l’esperit de Les aventures del Capità Enciam dels anys 90.

Dirigida per Arnau Macià, La SuperCol està plantejada en clau d’humor divulgatiu i té l’objectiu de mostrar quina és la repercussió dels nostres hàbits sobre el planeta i promoure un canvi d’actitud. La sèrie consta de 13 capítols de durada breu que s’emetran els divendres després del Telenotícies vespre.

La protagonista és la Colette (interpretada per l’actriu Mireia Ruiz), una noia de 19 anys preocupada pel mal que l’espècie humana està fent al planeta. Sota el lema Siguem conscients, siguem conseqüents, el personatge donarà informació i consells els divendres a la televisió, i durant la setmana a les xarxes socials (Twitter, Instagram i TikTok).

Alguns temes amb els quals es trobarà la Colette al llarg de la sèrie són la gestió de residus, l’ús del plàstic, l’eficiència energètica, el consum de proximitat, el malbaratament d’aliments, l’arquitectura sostenible, els ecosistemes hídrics, l’impacte ecològic d’internet, la mobilitat sostenible o la protecció de la biodiversitat.

La SuperCol és una producció de Televisió de Catalunya amb la col·laboració d’Incís Films i el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.