Aquest divendres s’ha fet efectiva la fusió de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio en una única societat, amb el nom de Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals SA. D’aquesta manera, acaba el procés iniciat el passat maig pel consell de govern de la CCMA i aprovat al juny per l’Executiu.

La integració no afecta ni els continguts ni les marques de TVC i Catalunya Ràdio, que es mantenen com fins ara. La nova empresa ha incorporat el patrimoni d’ambdós mitjans i n’ha subrogat tots els drets i obligacions.

L’operació respon a la política de “racionalització i simplificació” de les estructures del sector públic del Govern, i té per objectiu “garantir la viabilitat i la sostenibilitat” del servei que ofereix la CCMA.

La conversió de les empreses de la CCMA en única societat de mitjans el va iniciar el març del 2011 l’anterior equip de govern de l’ens. Un mes després es va aprovar l’absorció d’Activa Multimèdia i CCRTV Interactiva per part de TV3, que l’agost del 2012 va també va absorbir la seva filial editora, TVC Edicions i Publicacions.