Les aturades a TV3 contra l’ERO continuen. Després d’uns dies de vagues de 10 minuts a les 14.30 h coincidint amb els Telenotícies migdia, aquest dijous les aturades salten a les 21 h, quan s’inicien els informatius del vespre.

A més, dissabte també hi ha convocada una aturada de 22 a 23 h, la qual afecta la 47a Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell, programada de 22.30 a 00.20 h, i que la televisió pública ha decidit no emetre.

La direcció de la cadena, tot i expressar el seu “respecte” al dret de vaga, recorda que la la Cantada té una “llarga tradició” a TV3, i que la no transmissió “perjudica” no només el municipi i la Costa Brava, sinó també “l’audiència que segueix fidelment aquest esdeveniment i tots el ciutadans a qui la televisió pública té la missió de servir”.

El consistori es planteja accions legals

L’Ajuntament de Palafrugell ja ha dit que estudia emprendre accions legals contra Televisió de Catalunya, ja que la decisió produeix un “perjudici” turístic i econòmic, i limita la difusió del municipi i la Costa Brava. El consistori considera que comunicar l’anul·lació de la retransmissió amb dos dies d’antelació “danya greument la imatge d’una televisió pública a la que se li pressuposa vocació de país”.

Segons explica a El Punt Avui el primer tinent d’alcalde de Palafrugell, Albert Gómez, l’acord entre Palafrugell i TV3 no té contrapartides econòmiques, però la transmissió obliga l’Ajuntament a llogar uns equips d’il·luminació més potents, generadors elèctrics i pagar una nit d’allotjament a tot l’equip de TV3, a banda d’unes pantalles gegants que instal·la en altres punts i que oferien el senyal de la cadena. Aquests conceptes són algunes de les despeses que podria reclamar l’Ajuntament, a més de la possible contractació d’una productora que emeti per a les pantalles gegants.