El president de l’Acadèmia del Cinema Català, Joel Joan, la setmana passada va remarcar la complicitat de Televisió de Catalunya amb els Premis Gaudí per donar a conèixer el cinema fet a Catalunya. Ho va fer durant la lectura de les nominacions de la quarta edició dels Premis Gaudí, amb la qual es va evidenciar que la contribució de TV3 al cinema català va més enllà de retransmetre la gala dels guardons.

Així, del total de 29 produccions que opten a les 22 categories dels Premis Gaudí, 20 d’elles compten amb la participació de la cadena pública, ja sigui com a coproductora o col·laboradora.

En concret, TV3 participa en nou treballs de ficció com a coproductora: Eva; Bruc, la llegendaChico & RitaFloquet de neu14 d’abril: Macià contra CompanysBarcelona Ciutat NeutralClara Campoamor, la mujer olvidadaErmessenda, i Rovelló i la llegenda de Sant Jordi. En cinc treballs, TVC consta com a col·laboradora: Mientras duermesKatmandú. Un espejo en el cieloMil cretinsOpen24h, i Catalunya über alles!

En documental, un dels treballs nominats és una producció pròpia (Enxaneta); tres són coproduccions (El somriure amagatAl final de la escapada, La maleta mexicana), i dues, col·laboracions (Barcelona, abans que el temps ho esborri i Los pasos dobles).

De les tres pel·lícules que acumulen més nominacions, TV3 és coproductora a Eva i Bruc, la llegenda (16 i 12 nominacions, respectivament), i col·laboradora a Mientras duermes (nominada a 15 premis).