El 2015, Televisió de Catalunya preveu estrenar dues noves sèries de ficció: Cites, dirigida per Pau Freixas, i Merlí, a càrrec d’Eduard Cortés. La primera és una coproducció de TV3 amb Arca Audiovisual (filial de Filmax) que tracta les relacions de parella mitjançant una xarxa de personatges que s’aniran creuant al llarg de 13 episodis (hi haurà dues cites per capítol).

Entre els 24 intèrprets de Cites, que combina drama i comèdia, hi ha Eduardo Noriega, Bea Segura, Isak Férriz, Aida Folch, Biel Duran, Eva Santolaria, Nausicaa Bonnín, Ingrid Rubio o Jordi Sánchez. La nova sèrie, que es començarà rodar al febrer, es basa en el format original de la britànica Dates, d’Entertainment One Television Internacional, creada per Brian Elsley.

Per la seva part, Merlí és una coproducció deTV3 amb Nova Veranda (de Godó), el rodatge de la qual es preveu iniciar a finals d’abril. Dirigida per Eduard Cortés, l’argument gira al voltant de la figura d’un polèmic i carismàtic professor de filosofia, Merlí Bergeron, que tria un grup d’alumnes de batxillerat per ser els peripatètics del segle XXI.