La cadena pública s’estreny el cinturó per ajustar-se a la davallada de l’aportació de la Generalitat al pressupost (de 300 a 260 milions d’euros en el conjunt de la CCMA) i la seva graella en resulta afectada. Així, aquest dilluns TV3 ha confirmat el que en els darrers dies apuntaven diversos mitjans: que Banda ampla es deixarà d’emetre a partir d’abril, quan finalitza el seu contracte.

“Tot i la necessitat de deixar d’emetre el programa a partir d’aquesta primavera, TV3 no renuncia a tenir a la seva graella en pròximes temporades un debat de televisió pública que estigui obert als diferents punts de vista i que doni l’opció als ciutadans d’expressar en primera persona la seva opinió”, ha assegurat la cadena en un comunicat.

La directora de TV3, Mònica Terribas, ja havia advertit que no es podria evitar que els continguts es veiessin afectats per la retallada pressupostària (de 90 milions en dos anys), i així està passant. Després de les corresponsalies i les sèries, ara li ha tocat al programa de debat.

Coproducció de Lavinia

Banda ampla, dirigit i presentat per Lídia Heredia, es va estrenar a l’octubre del 2009, i en tres temporades ha obtingut una audiència mitjana de 199.000 espectadors i una quota del 8,7% (172.000 i el 8,1% en l’actual). En el panel qualitatiu d’audiències GFK, els espectadors valoren el programa amb un 7,9% sobre 10.

El programa és una coproducció de TV3 i Lavinia, i la no renovació respon al criteri de prescindir dels espais que no són de producció pròpia per garantir el manteniment de la plantilla.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram