La direcció de Televisió de Catalunya ha decidit remodelar l’àrea de continguts i programes per afrontar els reptes dels propers anys. Amb la reorganització, es busca treballar amb una visió global de la divisió, de manera que els efectius de tots els programes siguin transversals i es destinin als diferents projectes en funció de les prioritats.

En el marc d’aquesta remodelació, Cristian Trepat serà el nou responsable d’estratègia i innovació de l’àrea de continguts i programes, tot mantenint les tasques de cap del departament d’entreteniment.

Per altra banda, TVC recuperarà el departament de culturals, del qual es va prescindir el 2016,i que ara liderarà Dani López, actualment cap del departament d’infantils. La seva vacant la cobrirà Laia Servera, directora de l’InfoK del Super3.

Finalment, Oriol Sala-Patau es mantindrà com a cap del departament de ficció i cinema.

El comitè qüestiona els canvis

El comitè d’empresa de TV3 ha mostrat la seva sorpresa per l’anunci de remodelació. Per una banda, pel moment en què es produeix, poc abans de les eleccions al Parlament, tot assumint que després dels comicis hi haurà canvis en les direccions de la CCMA, TV3 i Catalunya Ràdio.

També troba “preocupant” la “dissolució” del departament de nous formats, el qual, admet, ha anat perdent pes en la graella. “Justament en aquests moments s’hauria de reivindicar i reactivar la producció interna de continguts nous, variats i accessibles per a totes les pantalles, sense oblidar el prime time”, assenyala en un comunicat.

El comitè d’empresa també qüestiona el canvi al capdavant del departament d’infantils en el moment de transformació del Super3, encarregada a López. I sobre la recuperació del de culturals, apunta que “caldrà que ens expliquin bé quina capacitat de producció interna tindrà”.