El món dels castells torna a TV3 amb Obrint plaça, un programa produït per Som* fruit de l’acord que el grup va assolir amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya per a la difusió audiovisual. Presentat per Biel Duran i Aina Moll, el nou espai s’emetrà els dissabtes al migdia a TV3 i els dijous a la nit pel 33.

El programa presenta una nova manera d’apropar el món casteller al públic general, fugint de l’actualitat relacionada amb les diades, i amb un format de docusèrie d’infotainment que mostra la comunitat castellera des de dins.

Obrint plaça constarà de 20 capítols de 25 minuts, cadascun centrat en una qüestió d’àmbit universal (la por, l’amor, l’èxit o el fracàs), que es tracta des de diversos angles per acabar descobrint algun aspecte clau del fet casteller (la pinya, els assajos, la canalla, la música).

A banda, TV3 oferirà sis diumenges, abans del Telenotícies vespre, un resum de 50 minuts de les sis diades castelleres més importants, les quals es podran seguir en directe en streaming des del web de la cadena.