A partir del proper 1 de maig, Televisió de Catalunya tancarà les emissions del canal internacional TV3CAT que es fan a través dels satèl·lits Astra i Hispasat per arribar a Europa i Amèrica. Amb tot, la cadena mantindrà les emissions per internet, a través de les plataformes de cable estatals, i farà una “aposta decidida” perquè es pugui sintonitzar a “tot el món” a través de televisors connectats i altres dispositius.

Tot i que la cadena no ha explicat els motius de la mesura, a ningú se li escapa que tenen a veure amb les retallades en el pressupost de la CCMA, la qual ja han afectat les corresponsalies, les sèries, i el programa de debat Banda ampla.

El tancament també implicarà que a partir de l’1 de maig es deixi de veure el canal internacional per cable a Amèrica i Europa, doncs les operadores que l’oferien agafaven el senyal del satèl·lit. Les emissions per satèl·lit que no es veuen afectades són les corresponents al pla per garantir la recepció de TV3 en algunes zones del país on no arriba la TDT.

El TV3CAT, creat el 1997, emet la programació de TV3 de la que es tenen drets fora de Catalunya (pel·lícules, sèries, competicions esportives), que es completa amb producció del 33, Super3-3XL, 324 i Esport3.