El proper 14 de juliol farà 60 anys que TVE Catalunya es va posar en marxa amb el programa Balcón del Mediterráneo. Per commemorar l’efemèride, el centre de producció de Sant Cugat ha preparat una programació especial i diferents actes.

La programació d’aniversari arrenca aquest dimarts amb el nou programa Ho has vist?, conduït per Víctor Amela (18.10 h, La 2,), que al llarg de 53 capítols reemetrà alguns dels espais més emblemàtics produïts a TVE Catalunya durant aquestes sis dècades, com Juego de niños; Terenci a la fresca; Cifras y letras; Doctor Caparrós, medicina general, o El conde de Montecristo.

Una altra novetat és Recording (dimecres, 18.35 h, La 2), un programa en la línia de Cachitos de hierro y cromo que repassarà la història de TVE Catalunya amb reculls temàtics d’imatges, cançons, humor, entrevistes i anècdotes seleccionades de l’arxiu. L’espai constarà de 13 programes i estarà conduït per Àngel Casas, Olga Viza i Virginia Díaz.

Per altra banda, Saber i guanyar realitzarà cinc programes especials en català del 8 al 12 de juliol a La 2. L’espai incorporarà seccions específiques i posarà èmfasi en temes relacionats amb la cultura, la història i la geografia de Catalunya. El concurs conduït per Jordi Hurtado ja va emetre programes especials en català amb motiu del 50è aniversari de TVE Catalunya.

Una altra novetat és la sèrie Bany compartit, la primera ficció en català de producció pròpia en els darrers 20 anys. Actualment en rodatge, es tracta d’un sitcom al voltant de les vivències de quatre noies estudiants que comparteixen pis. La sèrie està dirigida per Carol Rodríguez i Áurea Martínez; interpretada per Sofia Coll, Núria Montes, Paula del Río i Laura Porta, i coproduïda per TVE, Visiona TV i Balance TV.

A banda, la plataforma digital Playz està preparant la que serà la seva primera ficció en català, Drama.

Altres activitats

A part de tota aquesta programació especial, TVE Catalunya també prepara diversos actes per celebrar els 60 anys. En concret, el 13 de juliol, un dia abans de l’aniversari, l’Orquestra i Cor de RTVE actuarà al Gran Teatre del Liceu amb el cor infantil de l’Orfeó Català i sota la direcció de Pablo González.

A més, l’últim trimestre de l’any s’enregistraran dos Conciertos de Radio 3 a Catalunya amb grups del país, i l’emissora celebrarà una festa amb actuacions en directe per commemorar l’aniversari.