El tancament de Canal 9 ha fet que el president de la Generalitat valenciana, Alberto Fabra, hagi hagut de trobar una alternativa per fer arribar el seu missatge de Cap d’Any a la població. Finalment serà a través de La 1, a les 14 h del dia 31, en desconnexió territorial, i també des del web de la Generalitat.

Precisament, ampliar les desconnexions de TVE al País Valencià és una de les opcions que hi ha sobre la taula per compensar la supressió de RTVV, tot i que no és l’única. La possibilitat d’emetre el discurs per Canal 9, que disposa de senyal i emet una carta d’ajust, no ha estat considerada.

Qui enregistrarà el missatge?

Aquesta és la pregunta que es fa molta gent, encara sense resposta clara. La setmana passada, el diputat dels PSPV, Josep Moreno, va denunciar que el Consell tenia intenció de pagar 10.000 euros a una productora privada per enregistrar el missatge de Cap d’Any de Fabra. El socialista considera inadmissible contractar una empresa externa quan hi ha més de 1.600 treballadors de RTVV que cobren el seu salari per no anar a la feina (segons va dir, el cost total és de 200.000 euros diaris).

Des del Govern, però, s’assegura que el Consell té prou càmeres i personal com per no recórrer a fora. Malgrat no ha especificat res més al respecte, el que sembla evident és que el missatge no el gravarà personal de RTVV per por a un possible boicot. Segons Moreno, Fabra també tem que els treballadors de TVE se solidaritzin amb els de Canal 9 i hauria optat per contractar una empresa externa.