El nou director dels serveis informatius de TVE, José Antonio Álvarez Gundín, ha revoltat la redacció del Telediario. Divendres a la tarda, va comunicar la destitució dels caps de les seccions d’internacional (Diego Arizpeleta), societat (Mavi Doñate) i cultura (Manuel Román). A més, la cap d’economia (Silvia Rodríguez), va dimitir quan se li va ordenar que prescindís dels seus dos adjunts, i s’han destituït dos adjunts de l’àrea de nacional.

En definitiva, totes les àrees dels informatius canvien de responsable excepte nacional i esports. L’escabetxada va provocar la protesta dels treballadors dels informatius, que ho va interpretar com un intent de control del seus continguts i va protagonitzar una seguda de protesta davant el despatx de Gundín.

Temor a un major control

El Consell d’Informatius de TVE ha mostrat el “temor” que els canvis “ocultin la intenció d’imposar un control encara més gran sobre la informació dels Telediarios”. L’organisme considera que, amb aquestes destitucions, Gundín “trenca la columna vertebral” dels informatius “sense que existeixin raons professionals que ho justifiquin”.

A més, el CdI explica que la direcció de serveis informatius va donar com a única explicació dels canvis el seu dret a formar un “equip de confiança”, i replica que “aquest únic argument no és admissible” en una televisió pública, tot remarcant que “les normes legals que la regulen l’imposen l’obligació de perseguir l’excel·lència informativa, a més del respecte a la carrera professional dels seus treballadors”. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram