La nova temporada dels informatius de TVE presenta dues novetats. Per una banda, Sergio Martín, director del Canal 24 Horas des de 2012 i presentador de La noche en 24 horas, passa a conduir Los desayunos de TVE en substitució de Maria Casado, que al seu torn ha estat designada per cobrir la baixa de Mariló Montero a La mañana de La 1

I per cobrir la vacant que deixa Martín a La noche en 24 horas, la direcció dels serveis informatius ha fitxat al periodista Víctor Arribas, fins ara tertulià a 13tv i ABC Punto Radio, i que va ser director del Telenoticias 1 de Telemadrid de 2004 a 2011.

El Consell d’Informatius de TVE ha rebutjat “rotundament” el que ha qualificat de “contractació ideològica”. Segons assegura, la seva incorporació “compromet la imatge d’independència, objectivitat i veracitat” que han de tenir els continguts informatius difosos per TVE.

‘Biaix partidista’

“En la trajectòria recent de Víctor Arribas trobem una àmplia activitat com a tertulià de marcat biaix partidista. De ser ‘part’ molt significada passa, sense solució de continuïtat, a ser ‘jutge’ moderant una tertúlia”, argumenta el CdI. “Existeix un dubte més que raonable sobre la imatge de neutralitat que ha de projectar el director i moderador d’un programa de debat a la televisió pública”, afegeix.

El Consell d’Informatius remarca que, sota la direcció d’Arribas, a l’informatiu de Telemadrid “es va confondre sistemàticament informació i opinió vulnerant principis deontològics fonamentals”.

A més, l’òrgan considera “difícilment explicable” amb arguments professionals la seva contractació en una empresa on les auditories internes i externes indiquen “la infrautilització” de la seva plantilla. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram