El Consell d’Informatius de TVE ha denunciat l’acomiadament Susana Torres Sanz, després d’haver estat “amenaçada” durant els darrers mesos per diferents membres de la direcció dels serveis informatius, per “negar-se a participar en la comissió de males pràctiques periodístiques, manipulacions i censures”.

Torres portava deu anys treballant amb contracte d’interina als informatius de TVE, els darrers quatre com a coordinadora d’informació de l’àrea de nacional en la redacció de cap de setmana. Al febrer, va demanar l’empara del CdI per la situació laboral amb els seus superiors.

Entre les amenaces que hauria rebut la periodista, el CdI considera “especialment greus” les del director i presentador del Telediario fin de semana, Pedro Carreño, que públicament hauria cridat a Torres “això no ho oblidaré i ho pagaràs” en una reunió de treball. També destaca que José Gilgado, director d’informatius diaris, i Carmen Sastre, directora de continguts informatius, la van acusar “falsament” d’assetjament a una redactora.

El Consell d’Informatius denuncia que Susana Torres ha estat acomiadada mitjançant una “trampa administrativa”, aprofitant que el seu contracte d’interina depenia del contracte corresponsal a Berlín, Miguel Ángel García. Així doncs, per fer efectiu l’acomiadament, la direcció dels serveis informatius “ha utilitzat una argúcia legal, inventant-se una carència de 15 dies” del contracte de García (que assumeix la corresponsalia de Lisboa) per prescindir de Torres. L’organisme professional diu no tenir constància que, en la història recent de TVE, s’hagi cessat ningú com a interní quan un corresponsal o directiu ha canviat de destí.

“Estem davant la mostra més extrema de purga per part de la direcció dels Serveis Informatius, que no ha dubtat en arraconar a tot aquell professional que s’ha negat a col·laborar en males pràctiques i manipulacions informatives”, afirma el CdI en un comunicat. En aquest sentit, explica que aquesta situació també la pateix de manera col·lectiva la redacció de La 2 Noticias, “sota mínims al no cobrir-se les baixes, mentre que en altres àrees del Telediario es fan contractes havent-hi periodistes a penes càrregues de treball”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram