El consell d’administració de RTVE ha aprovat aquest dijous la nova estructura de la televisió pública estatal, a proposta del seu nou director, José Ramón Díaz. La principal novetat és que les divisions de continguts i d’antena s’unifiquen en una sola direcció, que serà responsabilitat de Francisco Díaz Ujados. Fins ara, l’àrea d’antena la dirigia José Manuel Eleta, i la de continguts la Montse Abbad; l’exdirectora de TVE Sant Cugat i de La 2 deixa la cadena pública després de set anys.

Per la seva part, Ignacio Gómez-Acebedo serà el director de planificació estratègica de programació i producció de TVE (substituint les funcions del dimitit Alejandro Flórez); Jaime Garrido assumeix la nova direcció d’imatge d’emissió, i Yolanda García Cuevas és la nova directora d’esports. Aquesta última substitueix en el càrrec el veterà Jesús Álvarez, que compatibilitzarà la presentació dels esports al Telediario 2 amb la direcció de coordinació d’esdeveniments esportius.

El director de la divisió unificada de continguts i antena, Francisco Díaz, va iniciar la seva carrera professional a TVE, però després ha estat cap de realització i realitzador en els inicis de Telemadrid; també ha estat realitzador a Videomedia iAntena 3; director de programes d’entreteniment i director de programes de ficció i cinema d’Antena 3, i des de 2006 era productor executiu de Globomedia.

Per la seva part, Ignacio Gómez-Acebo ha desenvolupat gairebé tota la seva carrera coma productor a RTVE, on va començar a col·laborar el 1981, i el 1993 va passar a formar part de l’àrea d’esports, on va realitzar diferents tasques fins arribar a ser-ne director de 2009 a 2012. L’any passat va fer un parèntesi quan va assumir les funcions de director de comunicació de la candidatura olímpica de Madrid.

Quant a Jaime Garrido, ha desenvolupat tota la seva carrera a TVE, on va ingressar per oposició el 1984: ha estat regidor en musicals i dramàtics, ajudant en informatius i esports, realitzador des de 1991 i director de producció d’esports el 2010.

Finalment, Yolanda García va entrar a RTVE el 1995 com a ajudant de producció en diferents programes. Després d’un parèntesi a la UER, de 2009 a 2010 va ser productora executiva d’Eurovisió i assumptes internacionals en la direcció d’esports de RTVE, i des d’aleshores fins ara ha exercit coma subdirectora d’adquisicions de drets i Eurovisió en la mateixa divisió.