Un informe de l’empresa auditora KPMG conclou que la cap del departament de meteorologia de TVE, Mònica López, i els membres del seu equip, Albert Barniol i Martín Barreiro, no han realitzat competència deslleial ni han utilitzat recursos de la televisió pública amb finalitats privades. El document el va encarregar la direcció de RTVE, que va obrir un expedient informatiu per investigar les denúncies de presumptes negocis opacs a través de les empreses Prometeo i Meteoplay.

L’informe, fet públic per Cremades & Calvo-Sotelo, el bufet d’advocats dels meteoròlegs, indica que “no s’han trobat evidències acreditatives” de les informacions publicades on se’ls acusava de competència deslleial i de l’ús privat dels mitjans de TVE.

Després de la investigació, que ha durat gairebé dos mesos, “s’ha acreditat l’absoluta inactivitat societària que des de la seva constitució té la societat mercantil Prometeo”. A més, després de rastrejar els perfils informàtics, els investigadors tampoc han trobat “cap document o evidència digital” respecte les acusacions.

Sobre l’ús privat dels mitjans de la cadena, aquest no s’hauria acreditat perquè el software i programes utilitzats per TVE serien incompatibles amb els que poguessin utilitzar altres empreses.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram