El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha declarat aquest dimecres a l’Audiència Nacional com a testimoni en el judici de la trama Gürtel sobre el presumpte finançament irregular del PP. Ha estat el primer cop que un president espanyol en actiu testificava en un judici.

La compareixença de Rajoy ha generat una gran expectació mediàtica i ha estat retransmesa en directe per les principals cadenes generalistes estatals privades –Telecinco, Antena 3, Cuatro i laSexta–, que han realitzat una àmplia cobertura.

En canvi, TVE no ha considerat que la declaració de Mariano Rajoy a l’Audiència fos prou rellevant com per alterar la programació de La 1, de manera que l’ha relegada al Canal 24 Horas.

Els professionals de TVE ho troben “inexplicable”

El Consell d’Informatius de TVE considera que la decisió de no emetre la declaració de Rajoy és “inexplicable” des del punt de vista professional, ja que es tractava “‘un esdeveniment d’enorme rellevància informativa” que, a més, estava relacionat amb un cas de corrupció que presumptament afecta el partit que governa Espanya.

A més, el CdI ha criticat el tractament que n’ha fet el Telediario: “No hi ha hagut peça de context sobre la trama Gürtel i els motius que han portat al president a haver de declarar com a testimoni; s’omet la part més compromesa de la declaració de Mariano Rajoy quan li pregunten per un dels missatges que va enviar a l’extresorer del PP, Luis Bárcenas (‘Luis nada es fácil pero hacemos lo que podemos’), i se censuren les imatges de les protestes a les portes de l’Audiència Nacional”, assenyala en un comunicat.

El CdI considera que aquest és un “nou exemple d’ús de la televisió pública per a fins progovernamentals o partidistes”, i ha tornat a demanar que es rellevi l’actual direcció dels serveis informatius i es posi al capdavant “professionals de la casa de bona feina periodística i contrastada independència”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram