La secció sindical d’UGT a RTVE ha presentat aquest dijous davant la Fiscalia Anticorrupció sengles denuncies sobre el que considera dues “il·legalitats” realitzades per la direcció. Una és per la “compensació” pagada a la productora Pulso (del grup Secuoya), arran de la supressió del programa Así de claro. L’altra, per la contractació d’Eladio Jareño com a director de RTVE Catalunya, que al parer del sindicat es va produir quatre anys abans del que diu la permetia interna de l’ens, tal com ja vam explicar aquest dimecres. 

Respecte al primer cas, UGT denuncia que en el contracte entre Pulso i RTVE es van incloure “de forma deliberada i conscient” unes clàusules de suspensió “clarament perjudicials” per a la corporació. En concret, assegura que la compensació per la suprimir el programa abans d’arribar als 27 capítols “supera” els 257.437,46 euros, una xifra que el sindicat considera “indecent”

En la denúncia, l’organització explica que es tracta d’un desembors de fons públics a la productora sense que “hagi existit una contraprestació adequada i suficient” per part de Pulso, de manera que per a la UGT és una “transferència econòmica a particulars sense justificació”. 

En el cas de la tornada d’Eladio Jareño a l’ens públic, la secció sindical d’UGT recorda que l’Estatut Intern de Directius de RTVE establia que un directiu indemnitzat no pot ser contractat de nou com a tal “fins transcorregut almenys el doble del temps pres com a base per fixar la corresponent indemnització”.

En la seva denúncia davant la Fiscalia Anticorrupció, l’organització explica que Jareño va deixar la corporació el 2008 després de cinc anys, de manera que, com a mínim, haurien d’haver passat deu anys abans de poder ser contractat altre cop com a directiu, i només n’havien passat sis. La instrucció en qüestió va ser derogada el passat gener, però quan es va fitxar de nou Jareño, el novembre de 2014, encara estava vigent.