Per si no va generar prou polèmica la tornada d’Eladio Jareño a RTVE Catalunya com a nou director (fins aleshores cap de comunicació i coordinador de presidència del PPC), ara resulta que la seva contractació es podria haver fer de forma irregular. 

Així ho assegura la secció sindical d’UGT a RTVE, que ha decidit portar el cas davant la Fiscalia Anticorrupció i el Tribunal de Comptes, a més de posar-ho en coneixement de la comissió de control parlamentari i el consell d’administració de l’ens públic. La direcció de RTVE, però, ho nega.

Per arribar a aquesta conclusió, la UGT branda la instrucció 1/2004 de l’Estatut Intern de Directius de RTVE, on s’estableix que “el directiu indemnitzat no podrà ser contractat de nou amb tal caràcter fins transcorregut almenys el doble del temps pres com a base per fixar la corresponent indemnització”.

Així, el sindicat recorda que Jareño va ser indemnitzat el 2008 amb una antiguitat de més de cinc anys (de 2003 a 2004 com a director de TVE a Catalunya i delegat territorial de RTVE, i després com a director de programes infantils i juvenils de TVE), de manera que com a mínim havien de passar deu anys abans de poder ser contractat altre cop com a directiu, i només n’havien passat sis. La instrucció en qüestió va ser derogada el passat gener, però quan es va fitxar de nou Jareño, el novembre de 2014, encara estava vigent, recalca l’organització.

Per això, la secció sindical d’UGT demana el cessament d’Eladio Jareño o que retorni part de la indemnització rebuda, i també que es depurin les responsabilitats corresponents i s’obri un expedient disciplinari als responsables que van realitzar el contracte “saltant-se” les normes internes de RTVE.

La corporació nega la irregularitat

Per la seva part, la direcció de RTVE rebutja els arguments del sindicat i afirma que no s’ha produït “cap vulneració”, i per argumentar-ho esgrimeix un informe de l’Advocacia de l’Estat. Segons explica Servimedia, el document considera que la instrucció en qüestió és un instrument amb directrius internes que “no creen drets i obligacions” en les relacions contractuals.

L’informe, a més, assenyala que la superació del límit de temps previst no té cap conseqüència sobre la validesa jurídica del contracte d’alta direcció subscrit amb l’antiga mà dreta d’Alicia Sánchez-Camacho. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram