El Grup Serra ha decidit tancar l’edició per a Eivissa i Formentera del diari Última Hora després de gairebé 18 anys als quioscos. El motiu del tancament, que s’executarà a finals de maig, és la inviabilitat de la capçalera a causa de la crisi econòmica i del sector, segons va explicar dimarts a la plantilla, Miquel Serra, editor del diari des de desembre. Els poc més de 20 treballadors seran acomiadats mitjançant un ERO amb indemnitzacions de 20 dies per any treballat i un topall de 12 mesos.

L’empresa argumenta que acumula cinc anys seguits de pèrdues i les despeses de producció no són sostenibles en la conjuntura actual. A més, assegura que des de feia dos anys intentava reconduir la situació de l’edició de les Pitiüses, per a la qual cosa havia buscat inversors, però no se n’ha sortit.

El Sindicat de Periodistes de les Illes Balears lamenta que “una vegada més” el treballador sigui “la peça més dèbil de l’engranatge” i que “hagi de pagar amb el seu lloc de feina la mala situació econòmica i la deficient gestió” realitzada en molts mitjans. A més, l’organització també lamenta el tancament pel que representa de “retallada als ciutadans en el seu dret a la informació”.

Nou projecte de diari a Eivissa i Formentera

Amb tot, entre cinc i set treballadors podrien integrar-se en un nou diari impulsat pel grup Prensa Pitiusa, fet que permetria elevar les indemnitzacions de la resta, informa el digital noudiari.es.

Segons Serra, ambdós grups tindrien un preacord verbal pel qual Prensa Pitiusa utilitzaria la carcassa de l’edició d’Última Hora a Eivissa i Formentera a canvi de cedir les dades d’audiència d’OJD i EGM. El diari, però, estaria desvinculat del grup Serra i mantindria una línia editorial pròpia.

Inicialment, la direcció volia repetir l’operació realitzada a Menorca el passat agost, quan es va integrar l’edició d’Última Hora amb Menorca Diario Insular. Prensa Pitiusa, però, volia editar un diari propi que sumaria a la seva oferta periodística formada per un setmanari gratuït, una ràdio i una televisió.