Del 19 al 26 d’octubre, Berlín acull una nova edició de l’European Broadcasting Festival, durant el qual s’atorgaran els premis Prix Europa a les millors produccions de televisió, ràdio i internet. Enguany se n’han presentat 664 de 36 països, de les quals se n’han nominat 199.

Entre les produccions nominades, n’hi ha cinc amb participació catalana (les úniques de l’Estat), quatre en la modalitat de televisió (totes amb participació de TV3) i una en ràdio. Les guanyadores es donaran a conèixer el 25 d’octubre a la nit i es lliuraran l’endemà en el transcurs d’un dinar.

Les quatre produccions que opten a les categories televisives, són:

  • Descalç sobre la terra vermella, dirigida per Oriol Ferrer, minisèrie de dos episodis sobre Pere Casaldàliga basada en el llibre de Francesc Escribano. Està produïda per Minoria Absoluta i Raiz Produções Cinematográficas amb la participació de TV3, TVE i TV Brasil.
  • Els oblidats dels oblidats, el multipremiat documental dirigit per Carles Caparrós que mostra la situació en què es troben molts dels malalts mentals a l’Àfrica. És una coproducció d’Aigua Films, TVE i Chello Multicanal amb la col·laboració de TV3.
  • Demà moriré (I will be murdered), dirigida per Justin Webster, un documental sobre la mort de l’advocat guatemalenc Rodrigo Rosenberg, de la productora catalana JWP en associació amb Antàrtida Produccions i Plus Pictures, amb participació de la BBC, ITVS, TVE, TV3, Canal+, RTS i DFI.
  • Corredor de fons, un documental d’Isabel Fernández que mostra com tres joves immigrants surten del sistema de protecció de menors. Està coproduït per Frame Zero i TV3.

Finalment, en la modalitat radiofònica, està nominat el reportatge Última hora, de Vicente Rubio, de la productora LAB 977, que recupera les veus dels locutors que van explicar l’atemptat d’ETA a l’empresa Empetrol de Tarragona el juny del 1987.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram