Els joves fan país és la proposta guanyadora a la vuitena edició del Concurs de Guió de Projectes Transmèdia convocat per Guionistes Associats de Catalunya i el Mercat Audiovisual de Catalunya.

Es tracta d’un fals documental en format de sèrie curta que parodia les joventuts d’un partit polític inventat en campanya electoral. Aquesta sàtira àcida sobre la política se submergeix en els personatges a través d’una ficció audiovisual a la qual se sumaran un podcast i el diari de Sant Gonçal, la ciutat imaginària on transcorre la trama.

El jurat ha valorat “la combinació de formats, sintonia amb les tendències actuals més innovadores, i l’ús estratègic de la narrativa transmèdia”. El guardó està dotat amb 2.000 euros aportats pel MAC per contribuir al desenvolupament del projecte.

En aquesta edició el projecte finalista ha estat el thriller dramàtic Rufianes, de David Lorente, que obté com a premi el suport al disseny del dossier de producció per part de la plataforma Media Innovation Lab de la Facultat de Comunicació Blanquerna.

El jurat estava integrat per Joan Bosch, coordinador del MiLAB i professor de la Facultat Blanquerna; Ferran Clavell, director d’audiències digitals a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, i Daniel Resnich, guionista transmèdia i coordinador del concurs.