El Campus de Comunicació Cultural i Corporativa de la Universitat de Girona ha creat l’itinerari interactiu La història de la ciutat de Girona a través dels seus mitjans de comunicació. Es tracta d’un mapa virtual que transita per diversos punts de la ciutat a partir d’episodis i fets rellevants i significatius explicats a través de l’òptica dels mitjans gironins, que actuen de fil conductor.

El recorregut arrenca el 1787, quan neix la primera publicació de la ciutat, la Gazeta de Gerona, i acaba en l’actualitat, amb el canvi de nom de la plaça Constitució a plaça de l’1 d’Octubre.

El mapa compta amb vuit itineraris, cadascun amb set localitzacions, que es podrien anar ampliant: Dels orígens al 1898; De la revolució a la restauració; Premsa ideològica, el pes de la tradició; La cultura, de la Renaixement al Modernisme; De la I Guerra Mundial a la dictadura de Primo de Rivera; La Segona República i la Guerra Civil; El franquisme; i De la transició democràtica a l’actualitat.

El projecte ha estat dirigit per Lluís Costa, director científic del Campus de Comunicació Cultural i Corporativa de la UdG, i ha comptat amb la participació d’una quarantena d’alumnes de l’assignatura Llengua i Mitjans, que han fet bona part de la recerca i la creació de l’itinerari.