Un grup de periodistes ha creat una cooperativa per posar en marxa un nou mitjà: la revista Alternativas Econòmicas, germana petita de la publicació francesa Alternatives Economiques, creada fa 32 anys, amb la que intercanviaran continguts. El primer número es preveu que surti el mes de febrer.

El director de la publicació és Andreu Missé, exsubdirector d’El País. També participen en el projecte Pere Rusiñol, excap de redacció d’El País i exadjunt a la direcció de Público; Ariadna Trillas, excap d’economia a El País Catalunya i exdirectora adjunta a l’Ara, o la periodista especialitzada en economia social Mariana Vilnitzku.

Alternativas Económicas valdrà 3,80 euros i la subscripció anual 44 euros. A més, tindrà una edició digital íntegrament de pagament, tot i que el web inclourà anàlisis i blogs en obert sobre temes d’actualitat. La revista arrencarà amb un tiratge entre 10.000 i 15.000 expemplars i unes 68 pàgines. Inicialment oferirà un 50% de continguts propis i la resta seran traduïts de l’edició francesa.

Nova veu

La nova publicació, amb seu a Barcelona, aspira a convertir-se en una “nova veu” que contribueixi a explicar l’economia de manera “didàctica i comprensible” i, sobretot, les seves repercussions socials.

Segons explica Andreu Missé, la línia editorial es basa en tres principis: la construcció d’una Europa que asseguri la pau i la democràcia; la defensa d’un sistema fundat en sòlids drets socials, i l’aposta per un model econòmic sostenible i respectuós amb el medi ambient.

La cooperativa compta amb més de 30 socis col·laboradors que ja han desemborsat 60.000 euros dels 160.000 que han compromès.