El reportatge Història d’un got d’aigua del periodista Antonio Ortí, publicat al Magazine dominical de La Vanguardia el passat 8 de juliol, ha guanyat la cinquena edició del Premi Periodístic ATLL de l’Aigua, dotat amb 3.000 euros.

La peça ressegueix el cicle de l’aigua des dels rius fins que arriba a un vas amb una visió didàctica. El jurat ha destacat “l’originalitat del plantejament inicial, les infografies que aporten pedagogia i els gràfics amb xifres interessants”, així com la diversitat de fonts informatives i la seva aportació “a posar fi a mites sovint no fonamentats”.

Per la seva part, els tres accèssits (cadascun dotat amb 1.500 euros) enguany han estat per al reportatge Reciclant l’aigua de Txell Vallespí, emès al programa Efecte Papallona de Catalunya Informació, sobre l’ús de l’aigua regenerada durant un període de sequera; el reportatge L’aigua domesticada: cinquanta anys de pantans publicat a Revista de Girona, elaborada per diversos periodistes coordinats per Lluïsa Fuentes; i la peça 30 anys, 30 mirades de Mercè Fernández, emesa a Vallès Oriental TV, sobre la creació del Consorci Besòs Tordera i la millora qualitativa de la conca del riu Besòs.

El lliurament del cinquè Premi Periodístic ATLL de l’Aigua, al qual s’havien presentat un total de 17 treballs (dos més que l’any passat), ha tingut lloc aquest dimecres al vespre en un acte al Col·legi de Periodistes de Catalunya.

El guardó impulsat per Aigües Ter Llobregat es dirigeix a mitjans catalans impresos, digitals o audiovisuals, i té per objectiu promoure i reconèixer la tasca dels professionals distingint els treballs sobre temàtica de l’aigua com a recurs escàs i indispensable, la seva importància en el desenvolupament humà i industrial, així com la de la seva preservació i el seu bon ús.