The First Embrace, del danès Mads Nissen, ha guanyat el Premi World Press Photo de l’Any. La imatge mostra una dona de 85 anys que rep l’abraçada d’una infermera en una residència de gent gran a São Paulo, Brasil, el 5 d’agost de 2020.

El fotoperiodista barceloní Luis Tato, un dels sis finalistes a la foto de l’any, finalment s’ha endut un tercer premi en reportatge gràfic de la modalitat de naturalesa amb el treball Fighting Locust Invasion in East Africa, sobre la pitjor plaga de llagostes del desert que ha viscut Kenya en els darrers 70 anys.

Per la seva part, l’argentí resident a Barcelona Pablo Tosco ha guanyat el primer premi en fotografia individual de temes contemporanis amb Yemen: Hunger, Another War Wound, que mostra una mare i el fill que preparen una xarxa de pesca a la badia de Khor Omeira.

De l’Estat espanyol també han estat distingits el basc Aitor Garmendia, amb un tercer premi de reportatge en medi ambient, i l’extremeny Jaime Culebras, amb un tercer premi en fotografia individual en naturalesa.

Per la seva part, la documentalista valenciana Claudia Reig Valera ha rebut una menció destacada al projecte interactiu instructiu pel documental interactiu Parir al segle XXI, produït per Barret Cooperativa, À Punt Mèdia i Lab RTVE. La peça havia estat nominada en la categoria de projecte interactiu de l’any del Concurs de Narrativa Digital.

Enguany, en el concurs de fotografia han participat 74.470 imatges de 4.315 autors, i en el de narrativa digital 335 produccions.

Els treballs guardonats en el World Press Photo s’exposaran per 17a vegada a Barcelona de la mà de la Fundació Phographic Social Vision, del 10 de novembre al 12 de desembre al CCCB.