La Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona acull l’exposició L’Avenç 40 + 10. Història, memòria i cultura, que mostra la trajectòria de la revista amb motiu del seu 40è aniversari, així com del segell Els Llibres de L’Avenç, que compleix deu anys editant literatura i assaig. Comissariada per Joaquim Noguero, la mostra sobre L’Avenç es pot visitar fins al 14 de gener.

“L’Avenç suma. Revista i editorial. Història i cultura. Modernitat i memòria. Qualitat i rigor. Amb visió crítica interdisciplinària i les vibracions pròpies de cada moment, L’Avenç és un projecte transversal pensat per al lector, una plataforma de trobada i d’irradiació d’inquietuds intel·lectuals de tot tipus”, destaca Noguero.

“Orientada a compartir amb tots l’alta divulgació, L’Avenç ha fet de la conversa amb els clàssics, de la revisió crítica del passat, del festeig del coneixement i de l’ús expressiu de la llengua la seva identitat”, assenyala el comissari de l’exposició.

Com a activitats paral·leles a la mostra s’han programat dues taules rodones: L’Avenç, amb els ulls dels seus directors (16 de novembre), amb la participació de Fèlix Fanés, Joan Fuster Sobrepere, Daniel Fernández, José Luis Martín Ramos, Ferran Mascarell i Josep M. Muñoz; i Els Llibres de L’Avenç. Literatura i memòria (13 de desembre), amb Xavier Folch, Anna Ballbona i Núria Iceta.