El Mobile World Centre de Barcelona acull aquest dimecres, de 9.30 a 18 h, la primera Jornada MoJoBCN, que es presenta amb el títol Quines són les claus per fer un bon periodisme amb el mòbil? Durant la jornada, diferents experts debatran sobre el reptes d’aquest nou format.

Obrirà la sessió la ponència Los desafíos del periodismo móvil (10.30 h), a càrrec de Carmela Ríos (El Mundo). Tot seguit hi haurà dues taules rodones. La primera, El móvil como herramienta de organización (11.15 h), amb Karma Peiró (NacióDigital), Eduardo Suárez (Politibot) i Marta Arias (revista 5W). La segona, Periodismo móvil y redes sociales (12.15 h), amb Idoia Sota (La Vanguardia), Patricia Morales (El Español) i Juan Luis Sánchez (eldiario.es).

Posteriorment, a la tarda, s’ha programat un fòrum d’investigadors (15.30 h), una entrevista amb Carmela Ríos (16 h), i una mostra d’experiències amb mòbils (16.45 h) a càrrec de Quico Taronjí (TVE), Ernesto Torrico (El Confidencial) i Eva Arderius (betevé).

La primera Jornada MoJoBCN està organitzada pels Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació de la Universitat Oberta de Catalunya i impulsada pel Màster de Periodisme i Comunicació Digital que s’impartirà el proper curs.

“Podem fer un periodisme més rigorós i més transparent gràcies a la tecnologia”, afirma Ana I. Bernal Triviño, periodista, professora dels estudis i organitzadora de l’acte. “Ja podem parlar d’una generalització en el perfil professional del periodista. Ara bé, això no significa que sigui una eina integrada en les redaccions dels mitjans”, afegeix.