L’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya organitza aquest dimecres la jornada Reptes en la formació universitària en l’àmbit de la comunicació, amb la qual es vol proporcionar als centres informació sobre la percepció del mercat laboral respecte de la formació, per tal d’enfortir les sinergies entre aquests dos mons i poder millorar els programes.

La jornada també pretén ser un espai de reflexió i diàleg entre els diferents agents que tenen responsabilitat en la formació dels professionals de l’àmbit de la comunicació, a més de servir com a punt de partida per a la proposta de millores. L’activitat tindrà lloc a l’Auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals de la Universitat Ramon Llull.

La sessió arrencarà amb la ponència Cap a on va la formació en comunicació (9.30 h), a càrrec de José Manuel Pérez Tornero, catedràtic de Periodisme de la Universitat Autònoma de Barcelona, i continuarà amb L’opinió del col·lectiu ocupador sobre la formació en l’àmbit de la comunicació (10.15 h), de Sandra Nieto, responsable de l’enquesta al col·lectiu ocupador de l’AQU Catalunya.

Posteriorment s’ha programat la taula rodona Reptes en la formació universitària en l’àmbit de la comunicació (11.15 h), amb Esther Vera, directora del diari Ara; Antoni Esteve, president del Grup Lavinia; Marta Piñol, directora general de Shackleton Barcelona, i Juan José Perona, professor de Publicitat, Relacions Públiques i Comunicació Audiovisual de la UAB.

Finalment, hi haurà el Resum de la jornada des de la perspectiva dels estudiants, amb les propostes de millora (13 h), a càrrec de Núria Gallifa, del grau en Periodisme, i Mar Esteva, de Publicitat i Relacions Públiques.