La Biblioteca de Catalunya organitza aquest dijous al matí la jornada Cronistes, un llegat, dedicada a Manuel Vázquez Montalbán, Josep Maria Huertas Claveria, Francesc Candel i Montserrat Roig.

A més de tractar la figura d’aquests quatre narradors de part de la història del país durant la segona meitat del segle XX, l’activitat també reflexionarà sobre el paper que tenen els cronistes en el periodisme i la societat.

La primera taula és Cronistes del segle XX (9.45 h) amb Francesc Salgado (biògraf de Vázquez Montalbán), Carles Geli (excompany de Huertas Claveria), Genís Sinca (biògraf de Candel) i Betsabé Garcia (biògrafa de Roig).

Posteriorment serà el torn de La família dels cronistes (11.30 h), amb la participació de Maria Candel (filla de Francesc Candel) i Roger Sempere Roig (fill de Montserrat Roig).

La darrera taula duu per títol Cronistes pel segle XXI (12.45 h) i comptarà amb les periodistes Llucia Ramis, Anna Ballbona i Anna Sàez.

La jornada compta amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes de Catalunya i el magazín digital La Mira, i complementa l’exposició De Bangkok al Raval: més que Carvalho, Montalbán, que es pot visitar fins al 2 de juliol.