L’Audiència Provincial de Madrid ha resolt que YouTube utilitzi continguts de Telecinco sense permís, malgrat considera raonable que la plataforma exigeixi autorització als seus usuaris pels vídeos que hi pengen, i entendre que aquest ús en ocasions requereix l’autorització de la SGAE i altres entitats de gestió de drets. La resolució respon al recurs presentat per Mediaset arran d’una sentència del Jutjat Mercantil número 7 de Madrid que absolia YouTube de la responsabilitat del suposat ús il·lícit de continguts de Telecinco.

Mediaset ha assegurat que recorrerà davant el Tribunal Suprem amb l’argument que la sentència incorre en “greus contradiccions”. En aquest sentit, recorda que, recentment, l’Audiència Provincial de Barcelona va ordenar a un operador que cessés el servei d’internet a un usuari per vulneració dels drets d’autor basant-se en la mateixa normativa que l’Audiència de Madrid interpreta en “sentit contrari” per permetre que YouTube utilitzi continguts sense permís.

“Aquesta discrepància de parers entre tribunals de justícia introdueix greus riscos per a la protecció dels drets de propietat intel·lectual i provoca la inseguretat jurídica en la lluita contra la vulneració dels drets a internet”, assegurava divendres passat en un comunicat el grup audiovisual.