Reportaro és una plataforma gratuïta que té per objectiu facilitar la producció de continguts a periodistes i blocaires posant-los en contacte amb fonts especialitzades obertes a participar en els continguts dels professionals. El portal vol esdevenir un complement a l’agenda de fonts dels periodistes, optimitzar el procés de recerca d’experts i ampliar els seus contactes.

Per utilitzar aquesta eina tan sols cal entrar al web de Reportaro (no fa falta registrar-s’hi), indicar el contingut que s’està elaborant, quin tipus de font es necessita, i el termini per establir el contacte. Aquesta informació s’envia a les fonts especialitzades usuàries de la plataforma que més s’adeqüen a la petició, des de professionals autònoms fins a agències de comunicació que representen pimes i grans empreses. Els interessats contactaran directament amb el periodista, que serà qui decidirà les fonts que finalment utilitza.

Reportaro és una startup creada a finals de 2013 per periodistes i ja ha estat utilitzada per El País, ABC, Efe, BBC Mundo o ValenciaPlaza, segons destaquen els seus impulsors.