Foto: Óscar Rafone / El Periódico

La novena edició del Premi Internacional de Periodisme Colombine ha distingit la sèrie de sis reportatges Científiques africanes en moviment, dels periodistes científics Michele Catanzaro i Marco Boscolo, publicats al suplement dominical d’El Periódico de Catalunya.

El guardó, dotat amb 3.000 euros i atorgat per l’Associació de Periodistes-Associació de la Premsa d’Almeria (AP-APAL), reconeix els treballs sobre el paper de la dona en la societat, que fomentin principis i valors d’igualtat, reflectint aspectes professionals, culturals, científics i intel·lectuals.

El jurat destaca que la sèrie “mostra magistralment científiques que, a través de polítiques de suport, reverteixen en les seves societats d’origen el coneixement amb activitats lligades a la R+D+I. Elles són un exemple de motor de canvi i avançament encapçalat per dones”. Els reportatges es van publicar entre febrer i març de 2019.

“És rellevant la capacitat investigadora dels autors per localitzar les protagonistes de les històries; l’excel·lent treball de producció, gens fàcil a la zona; l’encert en l’elecció de les científiques, i el tractament periodístic que destaca pel seu rigor, bona documentació i una redacció impecable”, assenyala el veredicte. “Com a aportació a la societat, cal destacar l’originalitat de la feina que ens ofereix una imatge de les dones africanes, desconeguda i gens valorada en el món occidental”, afegeix.

El jurat estava format per David Corral Bravo, Jesús Pozo Gómez, Magis Iglesias Bell, Francisco Javier Galán Gamero i Rosalía Rodríguez López.