Els grups parlamentaris de PSPV, Compromís, Podem i Ciutadans han signat els tres documents que permeten avançar en l’elecció del president i els membres del consell rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, bloquejada des de feia dos mesos. D’aquesta manera, C’s finalment s’ha desmarcat del PP, que s’ha negat a subscriure els documents al·legant que la proposta se’ls havia presentat poc abans d’enviar al registre.

Els documents corresponen un per votar la presidència de la CVMC (on es proposarà Enrique Soriano, actual lletrat a les Corts); un altre per als consellers fixes, i el tercer per als consellers temporals (mentre no es designen els que han de triar els futurs Consell de l’Audiovisual i el Consell de la Ciutadania). Sobre aquests darrers, Podem manté el seu veto a la periodista Maite Fernández, proposada pel PP, fet que no impedirà l’arrencada de la nova RTVV.

L’elecció del consell rector es produirà en el ple de les Corts dels dies 19 i 20 d’octubre, ja que Ciutadans s’ha negat a celebrar-ne un d’extraordinari abans, tal com havia proposat Podem. Això retarda una mica més encara la reobertura de la radiotelevisió pública. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram