Després d’acomiadar 285 treballadors entre maig i novembre en diferents empreses del grup, Unidad Editorial haurà de tornar a retallar en llocs de treball. El grup italià RCS Mediagroup, propietari de l’editora d’El Mundo, ha anunciat que té previst acomiadar 800 treballadors (d’una plantilla que voreja els 5.000), dels quals 160 seran a Espanya. L’objectiu de l’editora de Corriere della Sera és estalviar fins a 80 milions d’euros anuals.

La reducció de massa salarial s’emmarca en un pla triennal del grup italià que preveu la venda o el tancament de deu revistes; la possible venda de les seus de Corriere della Sera i la Gazzetta dello Sport al centre de Milà, i una reducció de sou del 10% per als directius. A l’Estat espanyol, Unidad Editorial tindria l’encàrrec de vendre el diari esportiu Marca, segons va informar al gener VozPópuli.

El Comitè d’Empresa Europeu (CAE), que engloba els representants sindicals de les diferents capçaleres de RCS, ha mostrat la seva “gran preocupació” pel pla triennal presentat. Segons el CAE, el grup preveu “una dràstica revisió de la dimensió de la plantilla i del cost laboral”, així com un “alarmant sacrifici d’actius, capçaleres i patrimoni històric del grup, davant perspectives de desenvolupament molt accelerades sobre iniciatives digitals i integració de plataformes tradicionals i innovadores d’informació”.