El president executiu d’Unidad Editorial, Antonio Fernández-Galiano, ha comunicat oficialment als treballadors el que ja s’esperaven: que els retallarà el sou. En una carta, el directiu argumenta la mesura assegurant que és “imprescindible” per equilibrar els comptes, molt tocats per la davallada d’ingressos.

En la missiva, Fernández-Galiano confia en el “diàleg” amb els comitès d’empresa per aplicar uns ajustos “inevitables” que han de garantir el futur del grup. Fa uns dies, Unidad Editorial va decidir  eliminar dues de les 16 pagues que reben 31 alts càrrecs.

Tot i que en la carta enviada aquest dimarts no especifica xifres ni percentatges, l’objectiu del grup és arribar a 13 dels 20 milions d’euros que volia retallar fins al 2015. Prèviament, l’empresa ja havia presentat algunes propostes de retallada als representants dels treballadors: eliminació de dues pagues extraordinàries, imposició de 15 dies de permís sense remuneració, supressió de complements, congelació de pujades salarials per conveni i noves baixes voluntàries.

L’any passat, Unidad Editorial va acomiadar 285 treballadors en segles expedients de regulació, i aquest 2013 ja en porta una cinquantena dels 160 que vol fer fora en el proper trienni.